Een onbekend aantal iOS7-gebruikers kampt met een terugkerend probleem: het besturingssysteem schakelt zichzelf plotseling uit. Zij zien vervolgens het voor iOS-gebruikers bekende zwarte scherm met witte Apple-logo, of het witte scherm met zwarte Apple-logo (afhankelijk van de kleur van het toestel). Apple erkent de problemen en komt met een fix in de aanstaande 7.1-versie.

Onder de 30 procent

Hoeveel gebruikers er precies last van hebben is, zoals wel vaker, lastig te zeggen. Op het Apple-discussieforum zijn in ieder geval honderden reacties te vinden over de bug. Daaruit valt op te maken dat de crash met name vaak voorkomt wanneer het batterijniveau onder de 30 procent komt. Er worden verschillende toestellen en tablet-versies genoemd.

Apple werkt aan een oplossing. "We hebben een fix in de aankomende softwareupdate voor de bug die in sommige gevallen kan leiden tot een home screen crash", vertelt Apple-woordvoerster Trudy Muller aan techblog Mashable. Dat zal vermoedelijk iOS 7.1 zijn, de eerste grote update van het reviseerde iOS 7 die momenteel in voorbereiding is. Daarin wordt er ook op 'subtiele wijze' visueel verbouwd.