De crm-software (customer relationship management) van Microsoft krijgt in het tweede kwartaal van dit jaar een nieuwe 'service release'. Die nieuwe versie omvat ook apps gemaakt voor Apple's iOS en Google's Android, naast RIM's mobiele BlackBerry-platform en Microsofts eigen Windows Phone 7.

De volledige functionaliteit van Dynamics CRM is dan toegankelijk vanaf die mobiele apparaten, belooft Microsoft. In een blogpost geeft het bedrijf de release-datum wat nauwkeuriger aan: de nieuwe Dynamics-versie inclusief de mobiele apps komt in april of mei uit.

Alle functies van Microsofts klantrelatiesoftware zijn straks beschikbaar via de mobiele apps, zoals hier op een iPad:

Ook betere browsersupport

De leverancier prijst zijn nieuwe strategie 'CRM Anywhere' aan, waarbij het ook zijn ondersteuning voor concurrerende browsers benadrukt. De webclient voor de crm-software is nu niet alleen toegankelijk via Microsofts Internet Explorer, maar ook via Firefox, Chrome en Safari. Die browsers kunnen draaien op Windows, Mac OS X of op iOS, meldt Microsoft zelf.

"Dit is een grote vooruitgang, aangezien meer bedrijven de laatste paar jaar agnostisch zijn geworden wat betreft clientplatformen [voor hun bedrijfssystemen - red.]", prijst het bedrijf zijn aankomende software aan. Een screenshot in die blogpost geeft echter toch enkele beperkingen aan, wat betreft de support van browser op bepaalde platformen.

Microsoft ondersteunt andere browsers, maar nog niet over de hele linie: Klik voor groot