In de schaduw van zijn laatste rondje productaankondigingen komt Apple ook met zijn derde update van iOS 7. Het mobiele besturingssysteem krijgt met update 7.0.3 een reeks bugsfixes waarvan de opvallendste de bewewegingssensor fixt. Veel gebruikers van het Apple-vlaggenschih klaagden over afwijkende waarden van de gyroscoop, accelerometer en het kompas. Dat kon oplopen tot een afwijking van wel 6 graden, wat deze tools en het spelen van games waardeloos maakten.

Wat bleek? Het verwisselen van de accelerometer van STMicroelectronics (oude iPhones) voor die van Bosch (iPhone 5S) heeft zorgt voor die afwijkende waarden. Dit omdat deze twee ‘versnellingsmeters’ verschillende specificaties hebben, zo ontdekte ontwikkelaars na een good old teardown.

Deze update pakt ook de klachten met betrekking tot cybersickness aan. Maar wat is dat eigenlijk? Computerworld legt uit.

De update komt ook met ondersteuning voor iCloud Keychain. Daarmee kun je desgewenst wachtwoorden, accounts en creditcardnummers opslaan en synchroniseren tussen Macs en iOS-apparaten. Degenen die zich stoorden aan de bewegende onderdelen en animaties, en zich daar zelfs een beetje cyberziek door voelde, kunnen dit nu ook minimaliseren. Downloaden is gratis en kan 'over the air' of via iTunes.