Greenpeace roept grote internetbedrijven als Google, Facebook en Yahoo op om meer naar hernieuwbare energiebronnen te zoeken. Terwijl de cloud groeit, wordt de roep om energie groter en groter volgens Greenpeace.

Broeikasgassen

Hoeveel de broeikasgassen zullen toenemen kan Greenpeace niet precies zeggen, maar de elektriciteit die gebruikt gaat worden door datacenters en telecommunicatie netwerken, zal naar verwachting tussen 2007 en 2020 verdrievoudigen.

Greenpeace is bang dat ondanks het feit dat internet bedrijven hard werken om hun energie effici├źntie te verbeteren, ze toch zullen blijven kiezen voor lokale datacenters om bedrijfstechnische redenen. Ook als er als gevolg daarvan gebruik wordt gemaakt van vervuilende kolencentrales.

Make IT Green

Het Greenpeace rapport getiteld "Make IT Green: Cloud Computing and its Contribution to Climate Change", neemt de iPad van Apple als een soort voorteken van dingen die komen gaan. De iPad is immers bedoelt om videomuziek en e-books van cloud-based services te downloaden en is zet de trend in voor wat komen gaat, stelt Greenpeace. Bron: Techworld