Amazon haalt uit naar de iPad mini dat de concurrentie aangaat met de Kindle Fire HD van de digitale boekengrutter. De hoofdpagina Amazon.com staat een grote vergelijkingsplaat waarop de Kindle Fire HD het zegt te winnen van de iPad mini op vier belangrijke punten en nog goedkoper is ook. De vergelijkingsactie doet denken aan Samsungs eerdere aanval op de iPhone 5.

'Meer voor minder'

Apple presenteerde vorige week de langverwachte iPad mini. Apple betreedt hiermee de markt van kleinere tablets, waar ook Android-concurrenten als de Nexus 7 en Kindle Fire HD hoge ogen gooien. In tegenstelling tot deze twee modellen, is de iPad mini fors duurder. Een punt dat Amazon niet nalaat te benadrukken op zijn website.

Daarnaast plaatste Amazon een quote van een stukje van technologiesite Gizmodo. Daarin beklaagt de auteur zich over het feit dat de iPad mini een kleinere pixeldichtheid heeft dan concurrerende modellen. “Je propt er een slechter scherm in, rekent er meer voor en beschuldigt anderen van het maken van compromissen? Die durft."

Verkoop Kindle Fire HD omhoog

Amazon meldt dat de verkoop van de Kindle Fire HD omhoogschoot de dag nadat Apple zijn concurrerende model onthulde op dinsdag." Woensdag was de grootste verkoopdag van de Kindle Fire HD van 199 euro sinds de verschijning", vertelde het bedrijf aan AllThingsD. De site oppert dat een aantal kopers hebben gewacht tot de onthulling van de iPad mini om te bepalen welk kleine tablet aan te schaffen.

Het heeft even geduurd voor de iPad mini het levenslicht zag. Apple-oprichter Steve Jobs was bang dat de form factor die tussen de iPad en iPhone inligt slecht zou zijn voor ontwikkelaars omdat apps niet geoptimaliseerd zouden zijn voor zo'n model. Apple denkt daar anders over en stelt dat de mini volledig compatibel is met apps die eerder zijn uitgebracht in de App Store.