In de afgelopen week is het aantal te koop aangeboden smartphones met 70 procent gestegen in vergelijking met de week ervoor. Volgens Computerworld.com zou dat komen doordat de geruchten dat Apple met een nieuwe iPhone komt, sterker en concreter worden. De twijfel is eigenlijk alleen nog maar wanneer dat dan zou gebeuren, waarbij 12 september als presentatiedag en 21 september als eerste verkoopdag steeds vaker naar voren komen.

Die data kwamen voor het eerst op 31 juli naar buiten via de website iMore en later ook via All Things D, het techblog van de Wall Street Journal, meldt Computerworld. Sinds die dag ziet eBay een flinke toename in het aantal aangeboden iPhones. In de eerste drie dagen na die 31ste juli werden er 100.000 gebruikte smartphones aangeboden, waarvan het grootste deel de 16GB iPhone 4S was.

Waarde nu nog bijna 300 dollar

De waarde van de telefoons afgelopen zondag was 299 dollar voor een 16GB iPhone 4S die geschikt was voor het AT&T-netwerk en 289 dollar voor hetzelfde model dat voor Verizon is bedoeld. De waarde van de gebruikte laatste modellen zakt flink als er een nieuw model op de markt komt, vandaar dat vele consumenten er als een van de eersten vanaf willen.

De iPhones worden aangeboden op het Instant Sale-gedeelte van eBay.Instant Sale is een dienst van eBay waarbij consumenten hun elektronisch apparaat direct kunnen inruilen voor geld, dat gestart wordt op de PayPal-account van de verkoper. Dat geld komt van een bedrijf, een Top-Rated eBay verkoper, die het apparaat wel wil hebben. De dienst is alleen voor inwoners van de Verenigde Staten.

Update 16.24: De toename van 70 procent geldt voor alle smartphones, waarbij de hoofdmoot uit iPhones bestaat. Eerder sprak Webwereld over iPhones, waar smartphones moest staan.