De overweldigende belangstelling voor de nieuwe iPhone heeft binnen een dag, nadat er twee miljoen stuks waren verkocht, de direct beschikbare voorraden doen opdrogen. Dat grote aantal voorbestellingen lepelde de voorraad bij Apple in een uurtje leeg en de Amerikaanse telecommers moesten binnen twaalf uur al de levertijden aanpassen. Mensen die het toestel in handen willen hebben, moeten drie tot vier weken wachten.

Topmodel wordt aangeboden voor dubbele prijs

Handige snelle jongens spelen daar vanzelfsprekend opportunistisch op in. Op de online marktplaats eBay zijn de eerste iPhones 5 al gesignaleerd en als je geen geduld hebt om een weekje of vier te wachten, kan je tegen een prijs van 1625 dollar veel sneller het nieuwste model smartphone van Apple binnenkrijgen, meldt Mashable.

Het gaat dan om het 64GB-model, unlocked, in zwart of wit, dat in kale aankooprijs in de Verenigde Staten al 849 dollar doet. De minder geavanceerde modellen worden eveneens voor aardige prijzen aangeboden, tussen de 800 en de 1000 dollar. Er wordt al op geboden.