Terwijl de definitieve uitslag van de eerste rechtszaak tussen Apple en Samsung nog op zich laat wachten, kibbelen de kemphanen voor de rechtbank in San Jose al maanden over een nieuwe zaak. Omdat deze pas in 2014 op de rol staat, laat de rechter tot nog toe steeds nieuwe toestellen toe in de groeiende stapel claims en tegenclaims.

Ondanks protest van Apple mag Samsung de nieuwe iPhone 5 aanpakken. Omgekeerd krijgt Apple groen licht voor inbreukclaims tegen recente devices van Samsung, zoals de succesvolle Galaxy SIII, de Galaxy Nexus en de Note 10.1 tablet. Dat oordeelt rechter Paul Grewal, rapporteert Bloomberg.

Claims tegen iPad 4 en Mini

En daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Grewal waarschuwt Apple namelijk dat het weinig zin heeft om te ageren tegen nieuwe claims van Samsung tegen de iPad 4 en de iPad Mini, die hoogstwaarschijnlijk binnenkort worden ingediend.

Afgelopen augustus kwam de eerste rechtszaak tussen de twee mobiele titanen tot een voorlopige climax, toen een controversiële jury Samsung veroordeelde tot een boete van ruim een miljard dollar wegens 'structurele en intentionele' inbreuk op Apple's patenten. In december zal de rechter dit vonnis bekrachtigen of afschieten.