Het iPhone Boot Camp in New York, niet te verwarren met het iPhone Boot Camp dat in december in Duitsland zal plaatsvinden, presenteert zichzelf als 'het eerste bootcamp gewijd aan de ontwikkeling van applicaties voor de iPhone'. Ars Technica heeft echter twijfels over het evenement.

Naam verwijderd

Zowel beginnende als gevorderde ontwikkelaars zouden er voor 500 dollar per persoon worden bijgepraat over zaken als Objective-C-programmeren of het overzetten van internettoepassingen naar de iPhone en het Android-platform. Onder de sprekers waren Robert Clair, Buzz Andersen, Julio Barros en Christopher Garrett.

De eerste bijeenkomst van het bootcamp moest afgelopen zaterdag plaatsvinden op een campus van de City University van New York in Manhattan, maar daar bleven de deuren gesloten. De universiteit wist niet dat er een bijeenkomst zou zijn en ook twee door Ars Technica benaderde sprekers wisten van niets. Christopher Garrett van ZworkBench heeft al verzocht of zijn naam van de iPhone Boot Camp-site kon worden verwijderd, wat is gebeurd.

Geen kwaad bewust

Eigenaar van de iPhoneBootCampNYC-site is Jonathan Sarno, beheerder van de Facebook Developer Garage New York. Volgens een van de sprekers zou deze Sarno hem in augustus hebben benaderd voor een spreekbeurt op een conferentie, maar had hij er sindsdien niets meer van gehoord. Een van de andere sprekers, voormalig Apple-medewerker Buzz Andersen, stond eveneens op de site van het evenement, terwijl hij daar niet zou spreken. Zijn naam is inmiddels ook verwijderd van de site.

Organisator Sarno zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Volgens hem was spreker Garrett de bijeenkomst simpelweg vergeten en is de sessie zaterdag niet doorgegaan vanwege onvoldoende inschrijvingen. Op eerdere versies van de sites was echter te zien dat alle cursussen waren uitverkocht.

Stinkend zaakje

Betalingen die al zijn binnengekomen via PayPal houdt Sarno voorlopig in zijn bezit. De nieuwe datum voor de bijeenkomst zou 1 november aanstaande zijn, maar de site maakt geen melding meer van data of sprekers. Met name omdat de City University van New York niets weet van het evenement, vermoedt Ars Technica dat het zaakje stinkt.