Dit blijkt uit een onderzoek van ComScore. In drie maanden, van juni tot augustus dit jaar, nam het aantal iPhone bezitters voornamelijk in de lagere schalen flink toe. In de klasse met jaarinkomens tussen de 25.000 dollar en 50.000 dollar steeg het percentage bezitters met 49 procent. In de hoogste schaal qua inkomens steeg het percentage bezitters met slechts 16 procenten.

Gereedschap

Jen Wu, onderzoeker bij ComScore en auteur van het onderzoek, vindt het best logisch dat lagere inkomen een iPhone aanschaffen. 'Het lijkt vrij duur om een apparaat te kopen van 200 dollar waar een abonnement van 70 dollar aanvast. Maar in feite bezuinigen mensen er door. De iPhone combineert natuurlijk een telefoon, mobiel internet en een mp3. Daardoor verandert de iPhone van een luxeartikel in een multifunctioneel gereedschap.'

Het verkoopaandeel van de iPhone in totaal nam ook toe. Het groeide met 21 procent in eind augustus. In eind augustus zouden 2,6 miljoen Amerikanen een iPhone gebruiken, op dit moment nog slechts een procent van alle mobiele telefoons in de Verenigde Staten.