Hongfujin Precision Industry klaagt twee journalisten van het dagblad China Business News aan wegens smaad. De dochteronderneming van de Foxconn Technology Group eist een schadevergoeding van 3,77 miljoen dollar, naar aanleiding van artikelen in de Chinese krant over slechte werkomstandigheden in haar fabriek.

De Britse krant Mail on Sunday bracht de misstanden in de fabriek in juni aan het licht. Werknemers zouden te lang moeten werken, onder erbarmelijke omstandigheden. De journalisten Weng Bao en Wang You van China Business News pakten het verhaal op en stelden zelf een onderzoek in.

Apple maakte eerder deze maand de resultaten van het eigen onderzoek bekend, waarin geconcludeerd werd dat er weinig overtredingen begaan waren in de fabriek waar de Ipod Nano gemaakt wordt.

Reporters Without Borders, de belangengroep die opkomt voor de rechten van journalisten, heeft Apple-topman Steve Jobs dinsdag een brief gestuurd waarin ze Apple vragen om Foxconn over te halen de rechtszaak te laten vallen.