Een van de leden van het vliegtuigpersoneel trof de Ipod aan op een toilet in het vliegtuig en beschouwde de mediaspeler als een 'verdacht pakketje', zo meldt de Ottawa Citizen. Kort hierop landde het vliegtuig en werden de passagiers van boord gehaald en ondervraagd. Het vliegtuig bleef op veilige afstand van de terminal en het vliegveld was drie uur lang gesloten.

Canadese politieagenten, vergezeld van politiehonden en de explosievenopruimingsdienst, onderzochten het apparaat. "Het werd geïdentificeerd als een elektronisch apparaat dat bekend staat als een Ipod", zo meldde de Ottawaanse politie.

De populaire muziekspeler van Apple zorgt vaker voor problemen. Zo zorgde een Ipod die vastzat in de afvoerpijp van een toilet van het Amerikaanse Santa Clara University eerder dit jaar voor langdurige rioleringsproblemen. Een studente bleek het apparaat per ongeluk te hebben doorgespoeld.

Anderen blijken juist erg gehecht aan de Ipod. Zo diende vorige week een rechtzaak in Chicago, aangespannen door de ouders van een meisje dat haar Ipod verloor door toedoen van een vriendin.

Stephanie Eick liet de Ipod onbeheerd achter op het bureau van haar vriendin Shannon Derrik, van wie ze de mediaspeler geleend had. Toen Shannon terugkeerde was het dierbare bezit verdwenen, waarop de ouders van het meisje een schadervergoeding eisten van rond de 400 dollar, voor een Ipod Nano met een vervangingswaarde van 45 dollar.

De rechter verwierp de klacht, waarop de moeder van Shannon een aangepaste klacht indiende. De uitslag volgt op 21 september.