Dat meldt Beacon News. De rechtszaak sleept al maanden voort, nadat de Ipod van de veertienjarige Shannon gestolen werd. Stephanie Eick had de Ipod van haar vriendin Shannon geleend en deze na gebruik naar eigen zeggen weer in Shannons tas gestopt.

Shannon stond onder de douche toen Stephanie de Ipod teruggebracht en toen ze uit de badkamer kwam, bleek de mp3-speler gestolen. De moeder van Shannon klaagde Stephanie en haar ouders aan en eiste een schadevergoeding van 400 dollar. Tot tweemaal toe werd de zaak geseponeerd op juridisch-technische gronden, maar de moeder van Shannon hield vol.

De moeder, Melanie McCarthy, verklaarde vorige week tegenover journalisten dat een optreden bij de populaire Amerikaanse tv-rechter Judge Judy een snelle manier was om de zaak af te ronden. In een verklaring laten de ouders van Stephanie, die inmiddels niet meer worden aangeklaagd, weten dat hun dochter een televisie-optreden heeft overwogen, maar besloten heeft het niet te doen.

"Omdat alleen Stephanie nog wordt aangeklaagd, is het aan haar om te beslissen over een verplaatsing van de rechtszaak. Ze heeft de show van Judge Judy overwogen en realiseerde zich dat ze twee schooldagen en een duiktraining zou missen. Daarop besloot ze niet op de uitnodiging in te gaan", zo verklaarde de ouders op een website van een oom van Stephanie.

Op 18 oktober vindt een hoorzitting over een schikking plaats. Als dit niets oplevert, zal een datum voor een nieuwe rechtszaak geprikt worden.