Dit meldt het blog Boingboing.net. De Ayatollah heeft op zijn website een vraag-en-antwoord-sectie waarin hij ingaat op vragen van moslims over de invulling van hun geloof.

Zo beantwoordt de geestelijk leider onder andere een vraag over masturbatie tijdens de Ramadan. "Als de masturbatie onbedoeld was en er niet wordt geëjaculeerd, dan wordt het vasten niet geschonden, maar is er wel een verboden daad begaan", aldus de Ayatollah.

Khamenei gaat ook in op een aantal ict-vraagstukken. Zo beantwoordt hij de vraag of het is toegestaan om shareware te kraken, zodra de probeertijd verstreken is. "Zolang de softwarebedrijven het recht hebben het gebruik van de software door het kraken van de bescherming te verbieden, is dit niet toegestaan. De intentie om mensen van de software te laten profiteren die er anderszins geen gebruik van kunnen maken, is geen rechtvaardiging voor het misbruik van andermans rechten."

De geestelijk leider laat zich ook uit over het bezoeken van pornografische websites. "Als je oog tijdens het surfen op een website valt met seksueel opwindend materiaal, is het openen en bekijken van die pagina een verboden daad."