De Amerikaanse overheid doet onderzoek naar nieuwe netneutraliteitsregels en waakhond FCC is geïnteresseerd in de interconnectiedeals die providers maken, na de publieke ruzies tussen Netflix en ISP's. Volgens Netflix knijpen providers expres de verbinding, maar providers stellen dat het niet meer dan normaal is dat contentleveranciers die meer capaciteit nodig hebben betalen voor meer connecties.

Geen overheidsbemoeienis

Interconnecties zijn bijzonder technisch van aard en daarom kunnen netwerkbeheerders hier zich beter mee bezighouden dan de overheid, stelt USTelecom, de organisatie die internetproviders vertegenwoordigd. USTelecom wijst erop dat internet bestaat dankzij dergelijke deals en dat dit altijd heeft gewerkt zonder overheidsbemoeienis.

"De backbone van het internet is opgebloeid in de afwezigheid van regelgeving", schrijft de organisatie in commentaar aan de overheidscommissie die onderzoek doet naar het updaten van de Communications Act, die uit 1996 stamt. Netneutraliteit is een van de issues die daarin mogelijk wordt meegenomen en daarom vraagt de commissie om meer informatie over interconnectie.


Van bellende containers tot the Internet of Things