De voormalige bestuursvoorzitter, Ramalinga Raju, werd vrijdag gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij een omvangrijk fraudeschandaal binnen Satyam. Ook zijn broer, werkzaam als managing director, werd vrijdag opgepakt door de Indiase politie. Het financiële hoofd van Satyam, Vadlamani Srinivas, kon zaterdag worden ingerekend door de politie.

Een van de eerste taken van de drie nieuwe bestuursleden is het aanstellen van een nieuwe CEO voor het IT outsourcer. En moet het nieuwe bestuur een plan van aanpak verzinnen om investeringen in het bedrijf te bewerkstelligen.

1 miljard euro kwijt

Naast de drie al benoemde leden van de raad van bestuur, wil de Indiase regering nog zeven mensen toevoegen aan de top van het bedrijf. Zo hoopt de regering een van de grootste IT-bedrijven van het land weer op de rails te krijgen na het omvangrijke schandaal.

Bij de dienstverlener staan ongeveer 53.000 mensen onder contract, verspreidt over 66 landen. In totaal zou zo'n 78 miljard roepie, ongeveer 1 miljard euro, fictief in de boekhouding van het bedrijf staan.