Kora is een ict-leverancier voor het mkb en wil meegaan met Microsofts gang naar de cloud. De Italiaanse partner van de Office-producent stuurt Nederlandstalige e-mails, met Engelstalige voetnoot, naar Nederlandse mailadressen.

Kora antwoordt op vragen van Webwereld dat het als Microsoft Gold Partner de clouddiensten van dat bedrijf wereldwijd kan verhuren. Het verkrijgt normaliter telefoonnummers hiervoor via telemarketing calls, verklaart het.

'Expres vanaf Gmail'

Het Italiaanse bedrijf zegt de eigen landsgrenzen te overschrijden voor “het grote succes van cloud-systemen". Opvallend genoeg doet het dat wel vanaf een Gmail-adres en niet vanaf de eigen .biz- of .it-domeinen. Kora verklaart het gebruik van een Gmail-account met de redenatie dat dat een grote impact heeft, omdat het de grote concurrent is van Microsoft.

In de nogal kaal vormgegeven mailing prijst de Microsoft-partner Office365 aan en legt het de functies ervan uit. Daarbij biedt Kora diverse proefabonnementen aan, met gratis gebruik tot oktober. Die abonnementen zijn op Microsofts portalsite ingesteld voor de Nederlandse markt.

Klantgegevens delen

Microsoft bevestigt dat deze actie van de Italiaanse partner is toegestaan. “Microsoft-partners die de competentie 'Cloud Essential' hebben en Office365-partner zijn, hebben de mogelijkheid om via hun eigen Office365-partnerportal klanten uit te nodigen om Office365 uit te proberen. De partner is op deze manier direct gekoppeld aan de klant."

"Het kan dus inderdaad voorkomen dat een Italiaanse partner een Nederlandse klant uitnodigt en als afzender een Gmail-adres heeft." Overigens stellen Microsofts gebruiksvoorwaarden voor Office 365 dat contact- en abonnementsgegevens gedeeld kunnen worden met het betreffende partnerbedrijf.