Vooral de vrijheid die het werk met zich meebrengt, speelt mee in de waardering. Zo is men het meest tevreden over de zelfstandigheid die hun werk biedt. Als it'ers naar de waardering voor de mogelijkheid tot thuiswerken wordt gevraagd, blijkt dat die zelfs significant hoger is dan bij werknemers in andere beroepsgroepen.

Ook ontevredenheid

Ontevredenheid is er echter ook bij it'ers. Ten opzichte van respondenten met andere functies scoren factoren als 'afwisseling in het werk' en 'vertrouwen in het bedrijf' juist significant lager.

Voor bijna de helft van de it'ers is de hoogte van het salaris een reden om open te staan voor een andere baan. 41 procent is niet tevreden met zijn huidige salaris. Dat terwijl uit het onderzoek naar voren komt dat it'ers de hoogte van het loon het belangrijkst vinden bij de keuze voor een functie, op de voet gevolgd door de werksfeer en de reistijd.

Bijna 4 op de 10 it'ers kijkt om zich heen

In totaal is 38% van de it'ers ook daadwerkelijk op zoek naar een andere baan. De onzekerheid binnen de huidige functie is een van de voornaamste redenen (22%) om uit te kijken naar iets anders. Voor de mensen die niet open staan voor een andere baan is het bieden van een vast contract dan ook een goede reden om toch te willen overstappen. Maar liefst 56% zou een overstap alsnog overwegen.

“De bereidheid bij bedrijven om vaste contracten aan te bieden neemt ieder jaar af. Toch zullen IT-werkgevers wel moeten, willen ze goede professionals aan zich blijven verbinden. Als de ‘war on talent’ straks echt losbarst wordt dit pas echt een grote uitdaging”, zegt Rikke Wivel", marketingmanager bij Monsterboard Nederland.