Het rumoer ontstond vorige week toen website The Register een intern memo van de R&D-afdeling van HP Enterprise opduikelde waarin engineers van het bedrijf werden gewezen op het belang van een deugdelijk zakelijk voorkomen. Een net pak met een stopdas dus. Voor iedereen. T-shirts, kapotte spijkerbroeken, sandalen en malle basketballpetjes werden resoluut verboden voor de 100.000 werknemers die wereldwijd voor het bedrijf actief zijn.

Maar gezien de hoge temperaturen in vele delen van de wereld, kwam deze bedrijfspolicy HP Enterprise op de nodige kritiek te staan. HP schoot in de verdediging en ontkende dat er een dergelijke dresscode bestond. Een website waarop HP de dresscode formeel toelichtte, werd snel verwijderd. (Gelukkig hebben we de Google Cache nog!)

'Dresscode? Wij? Hahahaha!'

Alan May, hoofd van de HR-afdeling van HP Enterprise, besloot een video over het onderwerp te maken, om voor eens en voor altijd van het issue af te komen. In onderstaand, quasi-grappig filmpje vertelt hij dat HP helemaal niet moeilijk doet over kleding, zolang je maar gewoon je werk doet en niet met t-shirt met een opruiende tekst probeert een statement te maken.