Er is een grote kloof in Nederland tussen wat bedrijven van hun IT-afdelingen verlangen en wat deze teams daadwerkelijk kunnen leveren. 67 procent van Nederlandse IT-beslissers onderkent dat er een gat bestaat tussen wens en oplevering van gemiddeld zes maanden. Dat blijkt uit onderzoek van VMware.

Bij de meeste Nederlandse bedrijven gaan IT en bedrijfsvoering dus niet hand in hand. IT-managers in Nederland maken zich zorgen dat de productiviteit van medewerkers hieronder lijdt en dat innovatie op een laag pitje komt te staan waardoor onnodig veel geld uitgegeven blijft worden aan beheer en onderhoud van legacy-systemen.

IT-managers hebben het zelf ook niet makkelijk. 67 procent voelt druk van senior management om komend jaar de IT-afdeling te moderniseren, terwijl van 54 procent verwacht wordt dat zij de uitgaven aan IT (verder) kunnen verlagen. 47 procent moet daarnaast zorgen voor vergroting van mobiliteit van werknemers en 38 procent zit middenin een overstap naar cloudsystemen.

Voordeel voor kleinere organisaties

Kleinere bedrijven doen het relatief beter en genieten volgens de 250 ondervraagde IT-beslissers het voordeel dat zij sneller kunnen reageren op veranderingen in de markt. 54 procent denkt dat mkb'ers sneller moderne (cloud)oplossingen kunnen implementeren. 76 procent voelt zich hierdoor bedreigd.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de resultaten van hetzelfde onderzoek nog iets alarmerender. Daar merkt 80 procent een groot gat tussen wensen van de business en mogelijkheden van IT op.