Dat blijkt uit een onderzoek van consultingbureau INS onder meer dan 200 it-professionals in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

IPv6 is de langverwachte opvolger van het huidige internetprotocol (IPv4). Door de enorme toename van apparaten met internetconnectie, raken de IPv4-adressen langzaam maar zeker op. IPv6 gebruikt een 128-bit (in plaats van 32-bit) schema, waardoor een haast onbeperkt aantal adressen kan worden gebruikt.

Inmiddels hebben ook de andere mogelijkheden van IPv6, zoals beveiliging via IPSec, verbeterd beheer en een verbeterde 'quality of service', aardig wat aandacht naar zich toegetrokken. Een groot deel van de it-professionals (90 procent) geeft aan deze verbeteringen 'belangrijk' of 'zeer belangrijk' te vinden.

Andere mogelijkheden, zoals een efficiëntere routing, auto-configuratie en een versimpelde flow labeling — het proces waarbij opeenvolgende data-pakketten worden gelabeled — worden door 70 procent als 'belangrijk' of 'zeer belangrijk' aangeduid.

Geen migratie

Ondanks de positieve belangstelling is slechts 2 procent van de it'ers naar het nieuwe protocol gemigreerd. Zo'n 11 procent is met migratie bezig of zegt dat binnen twaalf maanden te zullen doen.

13 Procent van de respondenten zegt de komende twee jaar niet naar IPv6 te migreren en 8 procent zegt daar zelfs niet in de komende drie jaar aan te beginnen. Meer dan een kwart geeft aan IPv6 nog niet in overweging te hebben genomen.

Volgens de onderzoekers stappen veel it'ers niet over omdat de kosten van een infrastructuur-upgrade en de conversie van bestaande applicaties en middleware niet kunnen worden terugverdiend. Maar liefst 71 procent van de it'ers gaf het ontbreken van 'return on investment' als reden op om voorlopig niet aan IPv6 te beginnen. Meer dan de helft (58 procent) ziet geen voordelen voor het eigen bedrijf.

Bron: Techworld