De 20-jarige B.N. legde via chatboxen, MSN en de site Sugababes.nl contact met zijn minderjarige slachtoffers. Vervolgens vroeg hij de meisjes - in leeftijd variërend van dertien tot zeventien jaar - om voor de webcam seksuele handelingen te verrichten. Deze beelden nam de man op.

Hij gebruikte de video's om de meisjes onder druk te zetten om verder te gaan. Volgens de officier van Justitie dreigde de man de opnamen naar de ouders of vrienden van de slachtoffers te sturen. Zo deden de meisjes dingen die ze eigenlijk niet wilden.

Volgens de rechter heeft B.N. zich daarmee schuldig gemaakt aan aanranding, het aanzetten tot seksuele handelingen en het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Hij werd vrijgesproken van ontucht, omdat hij niet lijfelijk in contact was gekomen met zijn slachtoffers.

B.N. verklaarde bij de rechter dat hij niet wist dat hij zich schuldig maakte aan strafbare feiten. Van de celstraf van één jaar zijn drie maanden voorwaardelijk. Bij de strafbepaling speelde onder meer de jeugdige leeftijd van de dader mee, zo meldt het persbureau Novum. Ook beschouwde de rechtbank B.N. als verminderd toerekeningsvatbaar.