Een 21-jarige Amerikaan is in Californië veroordeeld tot één jaar cel wegens het versturen van 'hate-mail'. In september 1996 stuurde Richard M. een e-mail aan zo'n zestig Aziatische studenten aan de University of California. Daarin dreigde hij ze stuk voor stuk te vermoorden. De Amerikaan was van de universiteit weggestuurd vanwege zijn slechte studieresultaten en gaf de Aziatische studenten de schuld van zijn falen.

Volgens M. verstuurde hij de digitale dreigbrief uit pure verveling, maar de openbare aanklager toonde aan dat hij al eerder een soortgelijk e-mailtje had verstuurd aan de universiteitskrant.

Advocaten, artsen en bankiers kunnen voortaan op maat gesneden informatie verwachten op hun desktop als ze versie 2.5 installeren van PointCast, de pionier van de 'push-technologie' op het Internet. De nieuwe software belooft een zuiniger gebruik van de bandbreedte en ondersteuning voor IP Multicast, waardoor berichten rechtstreeks naar afzonderlijke gebruikers kunnen worden verstuurd. PointCast kan gratis worden afgehaald op de website van het bedrijf. Het aanbod in nieuws, aandelenkoersen en weersberichten is overwegend Amerikaans.

Netscape en Excite hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende twee jaar. Daarmee wordt Excite de standaard-zoekmachine op NetCenter, de website die Netscape aan het uitbouwen is tot een algemene servicedienst. Op dit moment stuurt de browsermaker zijn bezoekers naar een aantal zoekpartners. Voor zijn alleenheerschappij op NetCenter betaalt Excite 70 miljoen dollar: Netscape garandeert de zoekmachine een jaarlijks aantal bezoekers.

De Motorola Multimedia Group heeft technologie ontwikkeld die Internet-telefonie mogelijk maakt via de kabel. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van Motorola Vanguard-routers en Motorola CyberSURFER-kabelmodems. De technologie ondersteunt de standaardprotocollen H.323 en G.723, waardoor Internet-telefonie per kabel voor zowel bedrijven als particulieren aantrekkelijk wordt. Om afluisteren te voorkomen wordt het dataverkeer tussen het kabelmodem en de telefooncentrale bij de kabelmaatschappij versleuteld.

Het Amerikaanse Congres heeft – met terugwerkende kracht – de heffing goedgekeurd die in de Verenigde Staten werd geheven op de registratie van domeinnamen. In februari verbood een rechter deze toeslag (zie Slot op fonds voor sneller net), omdat het een belasting zou betreffen waarvoor geen toestemming is gegeven door het parlement. Het geld dat al was ingezameld en zou gebruikt worden voor de bouw van een sneller Internet werd bevroren. Het Congres heeft nu bepaald dat het fonds van 60 miljoen dollar voor de aanleg van een sneller netwerk mag worden gebruikt.