Dat zegt de advocaat in een vraaggesprek met ABC. Rockstar bestaat uit 'sociopaten' en is 'criminaliteit in bedrijfsvorm', aldus Thompson. De advocaat voert al jarenlang, zonder succes, een strijd tegen spelfabrikanten. Die strijd richt zich voornamelijk op Rockstar, maker van onder andere Bully en Grand Theft Auto.

De spellenindustrie reageert gelaten op de uitspraken van Thompson. "Wij hebben volledig vertrouwen in het leeftijdskeuringssysteem", stellen de makers in een verklaring. "Men kan fouten in de maatschappij niet wijten aan computerspellen."

In het interview met ABC worden tevens Amerikaanse cijfers van geweldsdelicten door tieners genoemd. Dat getal is tussen 1994 en 2000 volgens de FBI gehalveerd. "Dat is niet waar", weet Thompson. "Scholen en ouders durven tegenwoordig minder snel aangifte te doen."

Thompson zocht eind vorig jaar Nederlandse medestanders in zijn strijd tegen Rockstar. "Ik leid de strijd tegen het computerspel Bully en heb urgente informatie voor Jeroen Dijsselbloem (PvdA – red.)", schreef Jack Thompson destijds aan Webwereld. Zijn oproep heeft echter niet geleid tot een Nederlands verbod op de spellen van Rockstar.