Net zoals Baan Company destijds is Cordys gevestigd in Putten. Na de opkomst en teloorgang van Baan Company hulde naamgever Jan Baan zich jarenlang in stilzwijgen. In deze stilte blijkt hij te hebben gewerkt aan een nieuwe onderneming: Cordys.

In totaal werken al 550 mensen bij dit bedrijf, verspreid over verschillende landen. Het programmeerwerk wordt vooral in India gedaan. Overeenkomst met Baan Company is dat Cordys zich richt op de markt voor bedrijfssoftware. Was bij Baan erp (enterprise resource planning) nog het toverwoord, bij Cordys is dat xml.

Toch kan Cordys als een vervolg op Baan worden gezien. Idee is om een op xml gebaseerde schil aan te leggen over de bestaande bedrijfssoftware van partijen als SAP, Oracle, PeopleSoft of Baan. Op deze manier kan de informatie uit de verschillende pakketten via internet op een inzichtelijke manier worden gekoppeld.

Hierbij kunnen de bestaande pakketten gewoon gebruikt blijven worden door de bedrijven. Jan Baan noemt dit in een interview met Het Financieele Dagblad een 'doorbraak'. "Alle informatie kan nu dankzij onze software heel gemakkelijk worden gekoppeld aan de voorraaddata uit de erp-systemen. En dat levert voor het eerst echt geïntegreerde informatie op. Zo maken we bedrijfsprocessen zichtbaar", aldus Baan.

Na het debacle met zijn vorige bedrijf acht Baan een beursgang met Cordys overigens voorlopig uitgesloten.