Op zaterdag om zeven uur 's ochtends begon de verkoop van de Xbox 360 in Japan. Terwijl de Xbox 360 in de VS en in Nederland vrijwel meteen was uitverkocht, hadden diverse Japanse elektronicazaken de nodige moeite om alle ingekochte spelcomputers te slijten.

Drie uur na de officiële introductie waren elektronicawinkels in Tokio nog lang niet door hun voorraden heen, zo bleek uit een rondgang van de IDG News Service. Microsoft was desondanks tevreden. "Het ging fantastisch. Ondanks het vroege tijdstip hadden we een superpubliek", aldus Peter Moore van Microsoft.

De geringe belangstelling voor de Xbox 360 in Japan is in lijn met het beperkte succes van de Xbox. De verkopen van de spelcomputer van Microsoft bleven in Japan ver achter bij de verkopen in de VS en Europa. Concurrent Sony is nog altijd heer en meester op de Japanse console-markt. Ook Nintendo is in Japan een geduchte concurrent van Microsoft.

Sony en Nintendo verwachten volgend jaar hun nieuwe spelcomputers te lanceren. Van de Playstation 2 zijn inmiddels meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. De Playstation 2 werd in maart 2000 gelanceerd.