Urenlang stonden vele gamesfanaten in de rij voor de winkels om een exemplaar van de nieuwe console van Sony te bemachtigen. De druk om er als eerste bij te zijn is vooral groot omdat het aantal consoles dat bij de lancering beschikbaar is, beperkt is.

Aanvankelijk zou Sony twee miljoen consoles klaar hebben staan. Door een tekort aan onderdelen waren er bij de introductie slechts 100.000 stuks verkrijgbaar. Mede om deze reden zijn de introducties in Europa en Australië vooruitgeschoven tot maart 2007.

Op zaterdagavond werden de eerste PS3-consoles al aangeboden op Japanse en Amerikaanse veilingsites. Een exemplaar van het duurdere PS3-model, met een harde schijf van 60 gigabyte, werd bijvoorbeeld al aangeboden voor 90.000 yen (bijna 600 euro). Dat is bijna 50 procent meer dan de normale verkoopprijs in Japan.

Het goedkopere model van de PS3, dat in de winkel voor ongeveer 330 euro wordt verkocht, werd zaterdag op veilingsites aangeboden voor omgerekend bijna 465 euro.

De vorige Playstation van Sony kwam zes jaar geleden uit. Dit nieuwe model, die is uitgerust met een Blu-ray-speler, moet het opnemen tegen de Xbox 360 van Microsoft en de Wii van Nintendo. De Xbox 360 k wam vorig jaar al op de markt. De Wii wordt volgende week in de Verenigde Staten geïntroduceerd.