Duizenden belangstellenden stonden zaterdag in de rij om de console aan te kunnen schaffen, zo schrijft Reuters. "Mijn vrienden en familie vinden mij maar raar", stelt de 24-jarige Junpei ItoJunpei Ito. "Ze snappen niet dat mensen in de rij gaan staan, terwijl je de spelcomputer later veel makkelijker kan aanschaffen. In de rij staan is echter onderdeel van de lol."

De Wii is de goedkoopste van de drie nieuwe generatie spelcomputers, Xbox 360 en Playstation 3. Meest opvallende aan de Wii is de controller. Deze zogeheten Wiimote registreert beweging. Hierdoor kan de speler daadwerkelijk tennissen tegen de computer. Onze collega's van Gamez.nl testten deze nieuwe joystick al eerder. De video is hier te bekijken.

In Noord-Amerika was de Wii direct na zijn introductie al een groot succes. Nintendo heeft binnen acht dagen 600.000 exemplaren verkocht. Het volgende contitent waar de Wii geïntroduceerd wordt, is Australië op 7 december. Een dag later kunnen ook Europeanen de console aanschaffen.