Volgens Sony is dit de eerste rechtszaak met betrekking tot de falende notebookbatterijen, waar het bedrijf het afgelopen jaar mee te kampen heeft gehad.

De aanklagers eisen twee miljoen yen (12.300 euro) aan schadevergoeding, zo meldt Associated Press. In de aanklacht staat dat de man brandwonden heeft opgelopen aan zijn vingers, nadat zijn Apple-laptop in april vorig jaar ontvlamde door een slechte batterij. Verder staat in de aanklacht dat de vrouw ook medische behandelingen heeft ondergaan, als gevolg van de stress die werd veroorzaakt door de brandwonden van haar man.

Het batterijprobleem kwam in augustus vorig jaar aan het licht toen Dell 4,1 miljoen Sony-batterijen terughaalde. Apple volgde niet veel later met 1,8 miljoen batterijen. In september riep Dell nog meer batterijen terug, gevolgd door Toshiba en IBM/Lenovo. Een maand later kwamen daar Fujitsu, Hitachi en Sony zelf nog eens bij. De terugroepacties lijken nog altijd niet voorbij, zo riep Toshiba eerder deze week nog Sony-batterijen terug. Inmiddels zijn er in totaal meer dan tien miljoen batterijen teruggeroepen.