De browser is vanwege deze keuzemogelijkheid tussen de twee rendering engines vooral in trek bij Japanse techneuten. Voor sommige sites kiezen zij de door Microsoft in Internet Explorer gebruikte Trident-engine en voor andere Gecko van de concurrerende Firefox-browser van Mozilla.

Engelse versie

Het Japanse softwarebedrijf Fenrir uit Osaka heeft de Sleipnir-browser in 2005 ontwikkeld. Al enige tijd is er een Engelse versie op de markt, maar volgens Yasuhiro Miki van het bedrijf is het nu tijd voor serieuze internationale expansie. "We richten ons vooral op de meer ervaren gebruiker", aldus Miki.

Groeien

De komende jaren wil Fenrir groeien van 100.000 tot zo'n 17 miljoen gebruikers, wat volgens Miki overeenkomt met 5 procent van de Engelstalige websurfers. Uiteindelijk moet de browser behalve in het Engels ook in andere talen zoals Frans en Spaans beschikbaar komen. In Japan heeft de browser een marktaandeel van 9 procent, zo becijfert Sleipnir zelf. Uit onafhankelijk onderzoek onder 3.000 programmeurs bleek 6 procent Sleipnir te gebruiken.