JBoss, dat momenteel wordt ingelijfd door Linux-distributeur Red Hat, heeft zich aangesloten bij Organization for the Advancement of Structured Information Standards (Oasis), het World Wide Web Consortium (W3C) en de Web Services Interoperability Organization (WS-I).

Het bedrijf hoopt door in werkgroepen te gaan zitten en zich bezig te houden met verschillende webservices-standaarden (zoals wsrp en ws-bpel) meer invloed te kunnen uitoefenen op de besluitvorming binnen die organisaties. Ook verwacht het zijn Enterprise Middleware Suite beter af te kunnen stemmen op nieuwe webservices- en soa-standaarden.

De in september gemaakte afspraak met Microsoft om producten en diensten meer op elkaar af te stemmen, vormde een van de aanleidingen om in de organisaties te gaan zitten, stelt Shaun Connolly, vice-president productmanagement bij JBoss.

JBoss Portal

JBoss heeft deze week ook aangekondigd ondersteuning voor wsrp (web services for remote portlets) toe te voegen aan JBoss Portal 2.4. Gebruikers kunnen daarmee op afstand portlets – programmaatjes die ervoor zorgen dat applicaties binnen een portal kunnen worden gepresenteerd – uitrollen.

JBoss Portal 2.4 is in juni beschikbaar. Bron: Techworld