Europese ISP's komen er niet goed vanaf in een (Europees) onderzoek naar de kwaliteit van de producten van internetproviders. Even kort: De Europeanen beloven veel grotere snelheden dan ze eigenlijk (kunnen) leveren, terwijl Amerikaanse ISP's zich netjes aan hun woord houden. Maar de Amerikanen bieden dan wel de laagste snelheid ter wereld tegen de hoogste prijzen. Dat is dan wel weer jammer.

De aanbieders van DSL in Europa maken er het grootste potje van, slechts in 63 procent van de gevallen werd de geadverteerde downloadinternetsnelheid gehaald. In de VS was dat 92 procent. Kabelexploitanten in Europa halen in 86,5 procent van de gevallen hun beloofde snelheid. In de VS haalden alle kabelinternetaanbieders juist een snellere verbinding dan beloofd.

Europa wel sneller en goedkoper

Wel is Europa significant goedkoper dan de VS, maar dat is vrijwel elk ontwikkeld land in de wereld. Daarnaast krijg je voor je geld uiteindelijk wel meer snelheid in Europa, al is het dan wel een stukje minder dan de marketingafdelingen van de iSP's je willen doen geloven.