"Ook kregen we steeds meer klachten over onze chat, zowel van kinderen als van ouders", zo meldt de redactie op de site. Niet alleen werd er relatief onschuldig over seks gepraat, ook zijn er 'heel vervelende dingen gebeurd', aldus de redactie. Zo heeft een volwassen man via een webcam zijn geslachtsdeel laten zien aan een meisje dat hij via de chat had leren kennen.

Het is voor de redactie ondoenlijk om de chat 24 uur per dag te modereren, wat de reden is om het in het vervolg anders aan te pakken. De open chat komt niet meer terug. Voortaan is de babbelbox alleen nog toegankelijk op momenten dat de redactie kan controleren wat er allemaal gezegd wordt. "Ook bepalen wij waarover jullie gaan chatten en dat zal altijd een nieuwsonderwerp zijn. In onze uitzending of op de website maken we bekend wanneer er gechat kan worden en waarover", aldus de redactie.

Voor degenen die ergens anders willen chatten, geeft de redactie nog wel een aantal vaderlijk adviezen mee. Zo wordt tieners aangeraden geen webcam te gebruiken, nooit adressen en telefoonnummers achter te laten en nooit zomaar afspraken met vreemden te maken.