Dat schrijft hij in een e-mail aan de Microsoft-werknemers van de divisie 'Platform Products'. "We hebben vandaag de dag de mogelijkheid om de manier waarop software wordt gemaakt, opnieuw uit te vinden. Bovendien kunnen we de ervaring die onze klanten met onze software hebben, verbeteren", schrijft Allchin in de mail die CNet integraal publiceert.

Dinsdag werd bekend dat Microsoft zijn bedrijfsstructuur op de schop neemt. Deze reorganisatie heeft onder meer tot gevolg dat Kevin Johnson samen met Allchin leiding zal geven aan de nieuwe afdeling 'Platform Products and Services'.

Allchin zal eind 2006, na de introductie van Windows Vista, met pensioen gaan. In zijn e-mail schrijft Allchin dat hij al langer rondliep met plannen om te stoppen. "Ongeveer tweeënhalf jaar geleden bracht een medische gebeurtenis mij ertoe om een stap terug te doen en mijn prioriteiten te evalueren. Het gaat nu goed met me, maar ik heb destijds het besluit genomen om eind 2006 met pensioen te gaan."

Volgens Allchin is Microsoft een geweldig bedrijf om voor te werken, al was het maar omdat er geen enkel ander softwarebedrijf met zoveel klanten is. "I love this company."

Microsoft-bestuursvoorzitter Steve Ballmer, die eerder al eens hetzelfde zei (nouja, zei…), prijst Allchin in een mail. "Ik weet dat ik namens de hele Microsoft-familie spreek als ik zeg dat we erg trots zijn op alles wat Jim hier heeft bereikt."