Dat zei Steve Jobs in een interview met Walt Mossberg en Kara Swisher, beide tech-journalisten voor The Wall Street Journal, tijdens de D8 Conference. "We zetten stappen op de advertentiemarkt om developers te helpen met verdienen, zodat zij de kosten voor het ontwikkelen van applicaties laag kunnen houden", zei Jobs.

Apple is niet van plan om met andere partijen te werken op advertentiegebied. Simpelweg omdat er geen andere partij is die voldoet aan de hoge standaarden van Apple. "We denken niet dat andere bedrijven in staat zijn om developers net zoveel te laten verdienen als wij, want hun manier van werken 'sucks'", legt Jobs uit. Volgens hem zijn er vast wel bedrijven die dit zouden kunnen doen, maar is er niemand die het ook daadwerkelijk doet.

Apple heerst

Volgens hem zit het grootste verschil tussen Apple en andere advertentiebedrijven in het omgaan met advertenties. Voor het tonen van advertenties moeten gebruikers nu de applicaties verlaten als er op wordt geklikt. Apple kan daar verandering in brengen met hun eigen systeem, omdat Apple bepaalt wat er gebeurt in het besturingssysteem van de mobiele apparaten.

PaidContent merkt op dat in plaats van het woord 'advertenties' net zo goed elk ander woord ingevuld kan worden. Apple denkt namelijk op veel gebieden beter te zijn dan de concurrentie.

Video

In onderstaande video legt Jobs uit waarom hij de verkoop van analytics software binnen applicaties verbiedt. Op de conferentiepagina van D8 zijn meer video's te vinden van het interview met de Apple-ceo.