Apple's topontwerper Jonathan Ive legt de lat naar eigen zeggen hoog. In een interview met The Sunday Times (betaalmuur, maar te lezen via Time) over productontwerp geeft hij dat hij ontslag neemt wanneer Apple stopt met innoveren. "Ja, ik zou stoppen. Thuis dingen voor mezelf en vrienden gaan maken. De lat moet hoog liggen", aldus Ive, die grotendeels verantwoordelijk is voor het uiterlijk van de iMac, Powerbook, MacBook Air, iPod, iPhone, iPad en iOS 7. "Maar ik denk niet dat dit zal gebeuren."

'Apple heeft vernieuwend karakter niet verloren'

Want hoewel volgens critici een vernieuwend Apple-product al even uit blijft, ziet de geridderde Brit dat anders. Volgens de topontwerper staan we aan de voet van een opmerkelijke periode waarin een opmerkelijk aantal (Apple?)producten worden ontwikkeld.

"Wanneer je denkt aan wat technologie tot dusver voor ons heeft betekend, en wat het zal betekenen in de toekomst, zitten we nog lang niet aan welke limiet dan ook. Het is nog allemaal zo nieuw", aldus Ive. Juist de innoverende rol van Apple maakt het aantrekkelijk om voor dat bedrijf te blijven werken, zo stelt hij.