Smartclip is de eerste online video-adverteerder en marktleider van Duitsland. Het bedrijf produceert meer dan 150 miljoen views per maand en heeft zo'n 300 adverteerders in zijn portfolio. Smartclip wil onder andere tv-campagnes 'vertalen' naar het internet. Adverteerders wordt eenzelfde bereik beloofd als met een tv-campagne. Het bedrijf werd opgericht door ex-Lycos topmannen Jean Pierre Fumagalli en Roland Schaber.

Webvideomarkt is 'booming'

Van den Ende en Deitmers laten weten dat het ondanks het slechte economische klimaat de online advertentiemarkt nog steeds doorgroeit. Vooral de internetvideomarkt is 'booming', constateren de durfinvesteerders. De Europese omzet van de online video-advertentiemarkt wordt in 2012 geschat op 1 miljard euro. Die groei zou komen doordat reclamebudgetten verschuiven van televisie naar online campagnes.

Met de investering door de maatschappij van Joop van den Ende en oud-Endemol-topman Hubert Deitmers wil Smartclip in de Engelse markt stappen te beginnen met een kantoor in Londen. De eerste Britse adverteerders zijn al aangetrokken.