De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt, maar volgens weblog Paidcontent zou het niet gaan om een hoog bedrag, zeker vergeleken met de miljoenen euro's die in het bedrijf zijn gepompt.

Site blijft draaien

Onderdeel van de verkoop is een deel van de technische inboedel, het merkrecht en de domeinnaam Joost.com. Adconion wil Joost.com draaiende blijven houden. Ongeveer een dozijn medewerkers van Joost is overgegaan naar Adconion.

Een deel van Joost gaat verder als een apart bedrijf, maar volgens Paidcontent is niet duidelijk wat dit onderdeel precies behelst. Online video past bij Adconion nu het bedrijf recent is gestart met de verkoop van videoadvertenties.

Leiden

In juni werd duidelijk dat Joost.com de strijd op consumentengebied ging opgeven. Het bedrijf richtte zich vanaf dat moment op white label diensten voor bedrijven, maar dat was ook geen succes. Eerder deze maand werd duidelijk dat de Britse tak van Joost failliet was.

Ook staat het Leidse kantoor van Joost, waar de programmeurs jarenlang werkten, inmiddels te huur.

Skype-oprichters

Adconion werd in 2004 opgericht als EuroClick en heeft afgelopen jaar diverse bedrijven gekocht. Het bedrijf haalde in februari 80 miljoen dollar aan durfkapitaal op.

Joost werd begin 2007 opgericht door Skype-oprichters Janus Friis en Niklas Zennstrom, de oprichters van Skype en p2p-software Kazaa. In het videobedrijf is zo'n 50 miljoen dollar gepompt.