Trevor Dearing van Juniper zei onlangs tegenover Techworld dat Juniper eerst aan de standaarden werkt, om daarna pas met de hardware te komen. Die standaarden zouden dit jaar nog kunnen worden verwacht. 100Gb Ethernet is een van die standaarden en Juniper lijkt wat dit betreft op schema te liggen. De interface die Juniper nu laat zien is compatibel met de IEEE 802.3ba standaard voor 40Gb en 100Gb Ethernet.

Het bedrijf zegt dat de technische aspecten van de standaard zijn bevroren, zodat fabrikanten vanaf nu producten kunnen gaan ontwikkelen die ermee overweg kunnen. De standaard is alleen nog niet goedgekeurd. Men verwacht dat dit zeker nog een jaar zal duren.

100Gb is volgens Juniper nodig omdat het netwerkverkeer snel volloopt met videocommunicatie, geavanceerde wireless services en gevirtualiseerde cloud computing. Met deze 100Gb interface voor de T1600 core router moet het netwerk wat simpeler worden gemaakt. Nu heeft men 10 interfaces nodig om 100Gb voor elkaar te krijgen, in het vervolg dus maar één.

Juniper verwacht dat de nieuwe interface nog voor het eind van het jaar in testnetwerken van klanten wordt ingezet. Bovendien verzekert het bedrijf dat de 100Gb Eternet interface minder zal kosten dan 10 10Gb Ethernet router poorten.

Bron: Techworld