‘Hurricane’, zoals de codenaam van de geplande switch luidt, moet zorgen voor een stormachtige entree op een toch al volle markt. Juniper zal het moeten opnemen tegen sterke concurrenten als Cisco, Foundry en HP ProCurve.

Het Amerikaanse CRN meldt dat de switch gebruik zal gaan maken van het Junos-besturingssysteem en de Marvell-chips die ook worden gebruikt door onder andere Foundry. Ook vermoedt CRN dat Hurricane klaar zal zijn voor 100 Gbps. Vooralsnog is de entree van Juniper op de Ethernet-switchingmarkt echter wel gebaseerd op onbevestigde geruchten.

Cisco

Marktleider Cisco breidde eerder deze week zijn Catalyst-switches op een aantal punten uit. Zo werd 'enhanced Power over Ethernet' (ePoE)-functionaliteit geïntegreerd in de Catalyst 3750-E- en 3560-E-switches. Daarnaast zijn de Catalyst 2960-modellen voorzien van Power over Ethernet (PoE). Met ePoE kunnen bedrijven draadloze 802.11n Cisco AiroNet 1250 access points voeden vanuit één switch-poort. De Catalyst 3560-E Series kreeg extra mogelijkheden voor 10 Gigabit Ethernet.

Enterasys

Ook Enterasys Networks is zijn Ethernet-switches aan het oppoetsen. Zo wordt ondersteuning voor 10 Gigabit Ethernet toegevoegd aan de Matrix X, Matrix N en de SecureSwitch. Met de nieuwe modules voor de Matrix X kunnen in totaal 256 10 Gigabit Ethernet-poorten in een rack worden gepropt.

Bron: Techworld