Het gaat om een opwaardering van de WXC-lijn aan versnellers, die Juniper binnen kreeg met de overname van Peribit twee jaar geleden. De drie nieuwe apparaten, de WXC 1800, WXC 2600 en WXC 3400, zijn gericht op de volle breedte van bijkantoren tot rekencentra. Respectievelijk versnellen de kastjes het netwerk met 2, 8 en 45 Mbps, zo beweert de fabrikant. De kasten zijn onder meer uitgerust met een eigen harde schijf voor het cachen van netwerkverkeer, regelen de bandbreedte, en versnellen TCP en andere meer applicatiespecifieke protocollen.

Met de producten probeert Juniper een graan mee te pikken op de overvolle WAN-optimalisatiemarkt, waar ook Cisco (Wide Area Application Services, WAAS) Riverbed (WDS) en Bluecoat (dat Packeteer eerder dit jaar overnam) zich begeven. Hoewel Juniper absoluut niet de grootste naam is in het segment, is Paul de Goede, channel manager van het bedrijf, optimistisch. Daarbij ziet hij het niet als nadeel, maar als voordeel dat Juniper vooral in de andere netwerkapparatuur zit, zoals firewalls en switches. "Ten opzichte van een partij die zich wel geheel toelegt op WAN-versnelling sluiten onze producten op elkaar aan met bijvoorbeeld een enkele beheertool", zo zegt De Goede. "We willen dan ook vooral concurreren met andere, brede aanbieders, zoals Cisco."

De 1800, met tien verbindingen voor kleine bijlocaties, gaat 4900 dollar per stuk kosten. De 2600 ondersteunt twintig aansluitingen en kost 12.400 dollar, terwijl de 140-poortige 3400 voor 25.000 dollar wordt verkocht. Bron: Techworld