Vorig jaar werd de site van de Tweede Kamer al 'onderscheiden' met de Webflop 2005, een 'prijs' van [email protected] en Tros Radar voor de slechtste overheidssite. De Tweede Kamer benut de mogelijkheden van internet onvoldoende, zo luidde de kritiek van de jury destijds

Een jaar later is er nauwelijks iets verbeterd. "Er zijn wel plannen voor verbetering, maar daar is het vooralsnog bij gebleven", stelt [email protected] "De jury heeft daarom besloten om de flop bij de Tweede Kamer te laten liggen, totdat ze bewezen hebben dat er een nieuwe, verbeterde site is. De jury kijkt hiernaar uit, want over de hele linie ziet ze juist een duidelijke verbetering als het om overheidssites gaat."

Amsterdam

De gemeente Amsterdam doet het aanmerkelijk beter. De jury onderscheidde de website van de hoofdstad met de WebWijzerAward 2006. Gemeentesecretaris Erik Gerritsen heeft de prijs woensdag in ontvangst genomen tijdens de beurs Overheid en ICT in Utrecht.

In een videoboodschap zei de Amsterdamse burgemeester Job Cohen blij te zijn met de prijs. "We staan nog maar aan het begin van een ontwikkeling, waarbij we met de burger een goede digitale relatie opbouwen. We krijgen nu een award, maar in Amsterdam werken we er hard aan om ook in de toekomst in de digitale voorhoede te blijven opereren."

Volgens de jury slaagt Amsterdam er in om met één gezicht naar burgers en bedrijven op te treden. Bezoekers van de website waarderen daarbij de strakke stijl, overzichtelijke opzet en gedurfde uitstraling.