Ook de omzet van het telecomconcern is dalende, zij het veel lichter. Terwijl de winst inzakte naar 250 miljoen euro, is de omzet met 6,5 procent gedaald naar 1,2 miljard euro. “In het licht van onzekere en uitdagende economische omstandigheden zagen we een gemengd beeld bij de prestaties binnen de groep in het derde kwartaal", stelt ceo Eelco Blok in de melding van de kwartaalresultaten.

Netwerken upgraden

"We liggen op schema wat betreft onze 2012 doelen voor de marktaandelen in Nederland, waar we doorgaan met de upgrade van onze mobiele en vaste netwerken, om diensten met de hoogste kwaliteit te kunnen leveren aan onze klanten." Die klanten kiezen voor het versturen van korte berichten steeds vaker internetdiensten en apps daarvoor.

Verder kampt KPN met zware concurrentie door kabelbedrijven, meldt de NOS. Ceo Blok stelt dat het concern in Duitsland de laatste kwartalen te maken heeft met flink toegenomen concurrentie op prijs. Dat "leidt tot een afname van de omzetgroei van E-Plus", wat de Duitse dochter is van het Nederlandse bedrijf.

Moeilijke tijden

De Belgische tak doet het beter en heeft volgens Blok "sterk gepresteerd in de eerste negen maanden van 2012". De ceo houdt nog vast aan de verwachtingen voor 2012, maar erkent ook dat de komende periode moeilijk zal blijven.