Vanochtend is het aandeel KPN op de Amsterdamse beurs met ruim vijf procent gedaald, na bekendmaking van de financiële cijfers over het afgelopen kwartaal.

KPN haalde een omzet van 3,04 miljard euro, vrijwel gelijk aan de omzet in dezelfde periode vorig jaar. De winst na belastingen bedroeg euro 355 miljoen, een stijging van 3,9 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Het telecombedrijf heeft het zelf over 'solide Q3 prestaties', maar beleggers dachten daar anders over. "De resultaten waren wat magertjes", aldus beurshandelaar Rik Zwaneveld tegen het ANP. De koers daalde vanochtend op het Damrak in korte tijd met 5,6 procent tot 12,63 euro.

De Nederlandse thuismarkt van KPN staat onder druk doordat kabelaars steeds vaker telefoniediensten aanbieden. Daar hebben alle telecombedrijven last van, maar KPN het meest, zo concluderen analisten in de Financial Times.

De winstgroei zit vooral in de internationale mobiele divisie. De Duitse mobiele dochter E-Plus presteerde onveranderlijk goed met hoge marges en veel nieuwe klanten.