De twee grootste kabelaars van de Verenigde Staten willen geld steken in een nieuw bedrijf waarmee het hele land toegang krijgt tot draadloos breedband internet, meldt de Wall Street Journal. Het WiMax-netwerk moet gerund worden door de providers Sprint Nextel en Clearwire. De isp's proberen drie miljard dollar aan investeringen binnen te halen.

Het is de bedoeling dat Comcast, de grootste kabelmaatschappij, een miljard dollar gaat investeren. Warner, de tweede speler op de markt zou een half miljard moeten bijdragen. De nummer zes, Bright House, zou goed zijn voor een bedrag tussen de honderd en tweehonderd miljoen.

Intel en Google

Ook Intel heeft laten weten eventueel een miljard in te willen leggen, dit zeggen bronnen die dicht bij het vuur zitten. Daarnaast zou Google honderden miljoenen dollars kunnen investeren. Op dit moment is echter nog niets zeker. Intel en Google wilden geen commentaar leveren.

Concurreren met telecom

De club bedrijven wil met het uitrollen van een WiMax-netwerk concurreren met telecomgiganten AT&T en Verizon. Beide bedrijven richten zich op het aanbieden van een totaalpakket waarin vaste telefonie, breedband internet, mobiele telefonie en video samen komen. Het is op dit moment niet helemaal duidelijk welke diensten de isp's willen aanbieden via WiMax