"De naamsverandering markeert echt de verandering in de sector en geeft aan dat we een nieuwe start maken. We blijven de dingen doen die Vecai deed, maar we gaan ook meer kijken hoe de kabelsector in de maatschappij verankerd is", aldus Van Esch.

Als voorbeeld van de zichtbaarheid in de maatschappij noemt Van Esch de in juli gesloten overeenkomst met GoedTV. De charitatieve zender die momenteel alleen regionaal te zien is, wordt vanaf 26 september landelijk via de digitale kabel aangeboden. De zender moet een platform worden 'voor alle partijen die zich in Nederland sterk maken voor maatschappelijke betrokkenheid'.

Sectorale wetgeving

Van Esch reageert verheugd op het optreden van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken, die woensdag tijdens een bijeenkomst van Getronics PinkRoccade stelde dat 'De versmelting van internet, telefonie, informatietechnologie en televisie nu pas goed op gang komt. De sectorale wetgeving is daardoor achterhaald aan het worden.'

Van Esch: "De versmelting geeft ook uitdagingen voor de overheid, ook omdat die veranderingen snel gaan en echt fundamenteel zijn. Daarom is het moeilijk om je daar op aan te passen", aldus de kersverse NLkabel-directeur. "Ik denk dat de staatssecretaris hier daarom een goed signaal mee afgeeft, ook voor het vertrouwen van de investeerders die nodig zijn om te zorgen dat die versnellingen doorgaan."