Nu onderhandelingen over standaardcompensaties met providers zijn stukgelopen, komt het ministerie van Economische Zaken (EZ) binnenkort zelf met een voorstel over de hoogte van de vergoeding bij bepaalde omstandigheden. Dat meldt een woordvoerder van EZ tegenover Nu.nl en Tweakers. Als het parlement het wetsvoorstel goedkeurt, zijn isp's verlicht tot compenseren van minimumbedragen na storingen.

Vodafone wil wel

Eind 2011 was een meerderheid in de Tweede Kamer al voorstander van een wettelijke regeling voor schadevergoeding bij telecomstoringen. De vorm en inhoud van compensaties werd in eerste instantie overgelaten aan de providers zelf. Vodafone stelde destijds al bezig te zijn met een compensatieregeling. Vervolgens gingen ministerie en providers met elkaar hierover in gesprek, maar dat leidde tot niets.

Grensgevallen

Probleem is dat lastig is vast te stellen wanneer een compensatie op zijn plaats is in grensgevallen als verminderde dekking of diensten die gedeeltelijk werken. Volgens een Vodafone-woordvoerder is telecom niet vergelijkbaar met de energiesector waar er wel of geen stroom is.