- De verzameling van De Pont omvat belangrijke werken van zowel jonge als oudere kunstenaars en is gevestigd in een voormalige wolspinnerij in Tilburg die is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen.
http://www.depont.nl - De oudste weblog van Nederland, alt0169, wijst met enige walging naar de webhalte met de oubollige naam Maxipa. Deze amateuristische site vol 'geleende' plaatjes, opgezet door lieden die het democratische gehalte van onze parlementaire democratie in twijfel trekken, wil de vader van Máxima -ook al geen voorbeeld van democratische gezindheid, om het maar eens zachtjes uit te drukken- een hart onder de riem steken.
http://www.alt0169.com
http://www.maxipa.nl - Iedere Nederlandse voetballiefhebber kent de kale Italiaanse scheidsrechter Pierluigi Collina die onlangs Edgar Davids op een rode kaart trakteerde. Dat deze arbiter, die tijdens Euro 2000 Nederland in de allerlaatste minuut van de eerste wedstrijd een penalty toekende en werd uitgeroepen tot de beste fluitist van het toernooi, niet van ijdelheid is gespeend zie je op zijn persoonlijke webhalte, waar je onder andere zijn handtekening online kunt krijgen en je hem per e-mail vragen kunt stellen. Steek wel voldoende veren in zijn achterste, anders haalt je vraag de site niet.
http://www.pierluigicollina.it - De Hr.Ms.Mercuur is een oude mijnenveger en ligt in de Scheveningse haven. Je kunt het museumschip bezoeken, zowel op het wereldwijde web als op het water.
http://www.mercuur.f2s.com - Voor Cyber Kids:
Maak eerst het huisje van de bouwplaat. Gelukkig digitaal, dus geen geknoei met scharen en lijm en speel vervolgens in het bos.
http://www.primalinea.com/caillou/plus/marisite.html