De combinatie van informatiebronnen in een Ajax-interface wordt vaak aangeduid als een 'mashup'. Mashups zijn tot nu toe vooral gebruikt als openbare informatiediensten. Een bekend voorbeeld is de Chicagocrime-site, waarbij misdaadgevevens op een Google Map worden getoond.

Mashups kunnen ook binnen de bedrijfsmuren gebruikt worden. JackBe speelt daarop in met het platform Presto waarmee op de server bronnen gecombineerd kunnen worden. Deze combinatie wordt vervolgens in een Javascript-client in de browser getoond.

Ondersteund worden in ieder geval WSDL, REST, Atom, RSS, SQL, KML en WMS. De eindgebruiker kan in een dashboard kiezen voor bepaalde mashups, en vervolgens filters en sorteringen toepassen op de data. Hij kan ook zelf externe bronnen toevoegen.

Onder andere de Amerikaanse Defense Intelligence Agency maakt gebruik van een dashboard dat op het Presto-platform is gebaseerd.

Ook IBM levert een platform op dit vlak. Onlangs bracht het de Mashup Starter Kit uit, waarmee niet-IT-ers zelf databronnen kunnen combineren.