De KPN-kabels die zijn geraakt vormen een gedeelte van het netwerk van Vodafone in de provincie Noord-Holland. De overlast lijkt zich dan ook te beperken tot die regio. Daar kunnen klanten van Vodafone mogelijk problemen hebben met bellen, sms'en en mobiel internetten. Monteurs zijn ter plaatse bezig met het herstel.

Woordvoerder Bert Bakker van Vodafone meldt dat de overlast relatief meevalt. “Mensen kunnen lokaal last hebben van netwerkproblemen. Gelukkig lijkt het mee te vallen en zijn er in dichtbevolkte gebieden geen problemen. Wij zijn afhankelijk van KPN bij het herstel. Zij denken dat de problemen in de loop van de middag zijn opgelost."

Geen problemen mobiel netwerk KPN

KPN zelf meldt in een verklaring dat het eigen mobiele netwerk geen problemen heeft. Wel zitten zo'n 1000 huishouden in Oudekerk aan de Amstel op dit moment nog zonder vaste telefoon en internet. Technici proberen het verkeer om te leiden. Hoe lang dat nog gaat duren is onzeker.

Update 14.50 uur: Vodafone-zegsman Bakker meldt dat de situatie is opgelost. "Om 14.45 uur hebben wij van KPN te horen gekregen dat alle problemen voorbij zijn."